2020-09-07 08:55:21• hírek • Fizetett tartalom

Az emberekkel és az emberekért dolgozom – Balog Ferenc ötödik mandátumára készül

Negyedik mandátumát zárta Balog Ferenc, Hadad polgármestere, és minden esélye megvan, hogy szeptember 27-e után elkezdje az ötödiket. Szatmár megye egyik legtapasztaltabb polgármestere.

Balog Ferenc 55 éves, nős, két gyermek édesapja. Hadad az otthona, és azért dolgozik, hogy minden lakos otthon érezze ott magát. Aktív és gyümölcsöző politikai múlt áll a háta mögött, hiszen 16 éve polgármester, de a jótékonyság és a nonprofit szféra is közel áll hozzá. A felesége és ő is Hadadon nőtt fel és nőtt bele a közösségbe. Elmondása szerint nemzetiségileg és vallásilag is sokszínűség jellemzi Hadadot, amit ők szerencseként élnek meg, hiszen részei lehetnek, és fontosnak tartják, hogy azokat az értékeket, lelkületet, ami jellemzi azt a vidéket, meg tudják óvni és tovább tudják adni a jövő generációja számára.

— Miért szeretne polgármester lenni a jövőben is?
— Elsősorban azért, mert fontosnak tartom az emberekért és az emberekkel való munkát. Lassan 24 éve dolgozom a közigazgatásban, 16 éve vagyok polgármester, és úgy gondolom, az ez idő alatt megszerzett szaktudást és tapasztalatot továbbra is kamatoztathatnám Hadad község javára. Az elmúlt időszakban sok beruházást valósítottunk meg. Egyrészt a polgármesteri hivatalban dolgozó munkatársaimmal, másrészt egy együttműködő és segítőkész helyi tanáccsal, azért, hogy Hadad község is megközelítse egy uniós település színvonalát. Ezen szeretnék tovább dolgozni.

— Hogyan látja a települése jelenlegi helyzetét? Mi jellemzi Hadadot?
— Hadad sajnos a megyeközponttól az egyik legtávolabban fekvő község. Elhanyagoltabb infrastrukturális és gazdasági szempontból is. Emellett egy 700 fős német ajkú közösség vándorolt ki a '80-as években, ami hozzájárult az elnéptelenedéshez, és a fejlődés esélyei még inkább csökkentek. Jelenleg már reményteljesebb a közhangulat, tenni akarás jellemzi a lakosokat, az évtizedekig parlagon hagyott földek mára mind meg vannak munkálva, és a fiatalok jelzik vállalkozási szándékaikat.

— Milyen főbb megvalósításai voltak az előző mandátumban? Milyen tervei vannak a következő 4 évre?
— Az eddig megvalósult befektetések Hadadon közel 7 millió eurót tesznek ki. Ebbe az összegbe sok minden belefért, de a legnagyobb értéket az infrastrukturális befektetések teszik ki. Utcákat aszfaltoztunk le, kiépítettük a vízhálózatot, megszerveztük a hulladékgazdálkodást, új óvoda épült, iskolákat újítottunk fel és bővítettünk ki, felújítottuk a kultúrházakat. Emellett gazdag kulturális tevékenységet sikerült szervezni az elmúlt években. De mindezek mellett még nagyon sok fejlesztésre és beruházásra van szükség ahhoz, hogy modern településsé váljunk. A soron következő fontosabb és nagyobb értékű beruházások: a jövőre megvalósításra kerülő szennyvízhálózat-kiépítés 4,5 millió euró értékben, a községi utak leaszfaltozása és a mezőgazdasági utak lekövezése, egy új kultúrház és egy sportterem építése Hadadon. Ezek mellett szeretnénk hangsúlyt fektetni a települések szépítésére, a közterületek parkosítására, szabadidőparkok kialakítására, játszóterek építésére és a közbiztonság növelése érdekében kamerák felszerelésére.

Itt említeném meg a megyei tanács beruházását a 196-os megyei úton, ahol már elkezdődtek a felújítási munkálatok, és amelyből a hadadi szakaszra eső összeg kb. 7 millió euró.

— Milyen volt polgármesternek lenni úgy, hogy a megyei tanács elnöke RMDSZ-es volt? Milyen területeken sikerült jól együttműködni a megyei tanáccsal? Hogy látja, miben lesz könnyebb a következő 4 év, ha Pataki Csaba lesz az elnök, nem pedig valamelyik más párt nyeri el az elnökséget?
— Ahhoz, hogy a fejlesztésekhez valóban megérkezzenek az anyagi források, nagyon fontos az, hogy a megye élén egy olyan személy legyen, aki a polgármesterrel egy csapatban dolgozik. Az elmúlt 4 évben nagyon jó kapcsolatot ápoltunk az elnök úrral, így a konkrét segítségek közül említhetném a közvilágítás korszerűsítéséhez nyújtott támogatást. Jelenleg a legnagyobb támogatás az egész vidék által rég várt felújítása a 196-os megyei útnak, ahol már elkezdődtek a munkálatok. Úgy gondolom, úgy a község, mint az egész megye lakosságában is tudatosulnia kell annak, hogy sokkal nagyobb esélyünk van megkapni a minket megillető, arányainkhoz képest igazságos érdekképviseletet és anyagi forrásokat, ha a következő négy évre is Pataki Csabát választjuk meg. Remélem, a jövőben is közösen fogunk tudni dolgozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: